Protectia Muncii SSM SU

Redenumirea vechiului concept de “PROTECTIA MUNCII” –  a inceput sa fie utilizat o data cu modificarea Legii nr. 319/2006, a Hotararii Guvernamentale – HG 1425/2006 si  a altor acte normative. Aceste modificari au fost necesare pentru a alinia aproape in totalitate legislatia Romana la cea  Europeana privind Securitatea si Sanatatea in Munca.

www.protectiamuncii-ssm-psi.ro

Conform Legii 319/2006 si HG 1425/2006, Securitatea si Sanatatea in Munca este obligatorie, lipsa documentatiei si instruirii salariatiilor pe domeniul SSM aducand amenzi usturatoare angajatorului.

De asemenea nerespectarea normelor SSM, lipsa instructajului angajatilor, lipsa echipamentelor de protectie si securitate in munca poate provoca accidente de munca.

Accidentul de munca consta in afectarea integritatii fizice a angajatului, acesta afectand la randul lui si bunul demers al  companiei. Incapacitatea de munca temporara sau definitiva a salariatului poate aduce cheltuieli suplimentare angajatorului  (pana la 10.000 lei) sau in unele cazuri chiar privarea de libertate (3 ani).

Cea mai folosita solutie de catre societatiile din Romania, este apelarea la un Serviciu Extern de Prevenire si Protectie Abilitat, deoarece costurile sunt mult mai mici decat angajarea unui Inspector SSM certificat pentru intocmirea completa si corecta a documentatie SSM.

Societatea Noastra are Certificatul de Abilitare nr 0740/PS din 26.06.2013.

SITUATII DE URGENTA (SU) – format din PSI si PC

Situatiile de Urgenta reprezinta noua structura care cuprinde Prevenirea si Stingerea Incendiilor si Protectia Civila.

Situatiile de urgenta sunt evenimente  care ne pot pune viata in pericol – Incendiu, inundatie, cutremur, explozie, alunecare de teren, atac chimic sau nuclear, etc.

Ca si in cazul SSM, se intocmeste o ducumentatie pentru Situatii de Urgenta ceruta de Legea 307/2006 privind Prevenirea si Stingerea Incendiilor, Normele Generale din 2007, si Legea 481/2004 privind Protectia Civila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*